Advertise with us. Click for details.

En klassisk polotröja

 Över jul och nyår var vi i Sri Lanka. Här på väg upp i bergen mot Horton Plains. Pikéttröja från Land's End.

Pikétröjan är i grunden ett sportplagg och inget man har till vardags utan hellre i lite ledigare sammanhang. Mer avslappnad än en vanlig skjorta, men ändå betydligt mer representativ än en t-shirt, det är de två kvaliteter som gör pikétröjan till något av det perfekta semesterplagget.

I sydeuropa gillar man avancerade modeller i supertunn cashmere. Den klassiska preppyvarianten är betydligt enklare, alltid i pikétyg  med ribbad krage och arm och två knappar vid kragen. Passformen ska inte vara för tajt. Ett tips för att få tyget riktigt mjukt är att torktumla plagget lätt efter tvätt.

Märken som Lacoste och Ralph Lauren gör fina modeller men loggan kan kännas störande, sedan är 500kr+ för en pikéttröja ganska dyrt.

Ett alternativ som Manligheter lyft fram tidigare är Land's Ends klassiska pikéttröja, Original Mesh Polo Shirt. Finns i ett tiotal olika färger som varierar under året samt i två olika passformer, regular and tailored fit. Vanligtvis $29 styck men Land's End har alltid $5 rabatt per tröja om man köper tre eller fler. Dessutom kan man passa på att lägga sin order i samband med någon av Land's Ends återkommande 30%-reor. Tröjan går även att beställa via Land's Ends UK för £23, vilket med dagens svaga pund bara motsvarar runt 220 kronor.

Sri Lankesisk öl vid Hikkaduwa Beach. Tröja från Land's End.

zp8497586rqRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments on En klassisk polotröja

 1. Charlton
  March 1, 2013 at 23:05 (3 years ago)

  Per:
  hur uppfattar du deras Passformer? Misstänker att regular är stora och tailored som skandinavisk regular?

  Är det även att som L gå ner till M? (Amerikansk sizing?)

  • Per
   March 2, 2013 at 17:43 (3 years ago)

   Precis så! Själv kör jag alltid med regular fit, klassisk passform men inte alls gigantiska på något sätt. Tailored fit har samma passform som RL mfl. Borde passa de flesta. Köp din vanliga storlek.

 2. Stefan
  March 4, 2013 at 20:42 (2 years ago)

  Ser från tidigare inlägg att du har crockett & jones connaught i chestnut färgen. Hur tycker du den funkar tillsammans med mellangrå och mörkblå kostymer? Står nämligen lite i valet och kvalet mellan just dem och modellen Hallam i mörkbrun. Mörkbrun är lite mer safe färg, men Hallam är något för spetsig för min smak.

 3. Charlton
  March 8, 2013 at 20:05 (2 years ago)

  Stefan:
  Eftersom per verkar vara en upptagen man skall du iaf få min input (for What it’s worth).
  Först kan vi sakligt konstatera att connaught i chestnut är en av de vackraste skor någonsin gjorda. Har connaught i svart och naturligtvis är dessa mer formella och mindre användbara i ett bredare perspektiv.
  Connaught är betydligt mer klassisk i läst än hallam och bara det skulle fälla mitt avgörande.

  Chestnut mot grått är perfekt.
  Chestnut mot mörkblått är betydligt mer vågat. Hade själv valt svart sko. Dock många som gjort valet chestnut+marinblått och således kanske vi står inför ett paradigmskifte ( som tveksamt tar med mig på resan)

  Lycka till med köpet..

 4. Stefan
  March 10, 2013 at 20:40 (2 years ago)

  Tack Charlton för ditt svar.
  Jag har nu inhandlat ett par svarta connaught. Det blev så fast jag var ute efter ett par bruna.. :)
  Jag provade flera c&j modeller och kom fram till att det är den som jag tycker är snyggast och som passar min fot bäst. Nästa köp blir connaught i chestnut, men jag ska vänta några månader och gå in mitt svarta par först för att verkligen känna att jag hamnat rätt i modell.

 5. Bif
  March 12, 2013 at 17:15 (2 years ago)

  What do you think of the “golden fleece” logo (sheep?) that Brooks Brothers uses on their polos? Is it too much as it is rather large?

 6. Bif
  March 13, 2013 at 17:04 (2 years ago)

  Please answer my question!

  • Per
   March 13, 2013 at 17:22 (2 years ago)

   If you like logos on polo shirts the BB-version is a good choice. Personally I do not have anything against logos per se I just don’t want too pay the premium for them.

 7. Bif
  March 14, 2013 at 02:36 (2 years ago)

  Well said! And why shouldn’t they pay us to advertise for them?

  • Per
   March 19, 2013 at 08:57 (2 years ago)

   Exactly :)

 8. Andreas
  June 5, 2013 at 16:05 (2 years ago)

  Glider ifrån ämnet lite nu men frågan rör ju åtminstone Lands end :-).

  Hur är passformen på deras button down skjortor? Tänkte beställa någon av deras fina madrasmodeller men är osäker på huruvida man ska gå ner eller inte i storlek. Ligger på M i Ralph Lauren custom fit som en liten måttstock.