Advertise with us. Click for details.

Born this way: Köttfluga inför Lady Gaga


Köttfluga i italiensk salami, egentillverkad, button down-skjorta från Brooks Brothers, kavaj från O'Connells och solglasögon från Rayban.

Imorgon är det dags att gå på Lady Gagas konsert här i Stockholm. Som bekant har den överbegåvade Gaga gjort sig känd för att gå iklädd en köttklänning på en gala. Därför föddes idéen att vi skulle göra en egen köttfluga – vi hade också planer på ett köttdiadem för mig. Sagt och gjort så tillverkade vi i dag en fluga i alldeles livs levande dött kött. Såhär gjorde vi:

1. Köp pensel, lack för oljemålningar, kött med mycket melering i tunna skivor och en frotteliknande trasa, exempelvis rengöringstrasa för bilrutor. Köp ett sykitt samt lim som fäster på läder – du behöver något som köttet vill fästa på.

2. Klipp till lämpliga flugformer – ett lager räcker – köttet kommer att ge det en viss stadga. Eftersom tyget blir stelt så kommer du inte att kunna göra en riktig knytfluga (om du inte är mer kreativ än oss), så nöj dig med en “Nation of Islam”-variant.

3. Limma fast köttet ordentligt. Vi försökte göra en patchworked-variant, men eftersom tyget blir stelt så blir det snyggast om du håller dig till ett kött. Snyggast blir det med prickig korv, eftersom det liknar en Churchill-fluga. Men mycket fett gör att det blir svårt att fästa – vi använde salami.

4. Efter att du limmat, tråckla igenom köttet ordentligt så att det verkligen sitter. Limma köttet runt kanterna, för när du trycker ihop flugan till den form den ska ha så kommer kanterna annars att synas.

5. Du har nu en limmad, sydd flugliknande form framför dig. Lacka den med oljemålningslacken. Låt torka en liten stund, så att det inte blir för mycket vätska.

6. Tryck ihop flugan och sy igenom mitten så att den får sin rätta form. Du kommer att behöva en hjälpande hand – köttet är flottigt och nålen halkar.

7. Nu behöver du fästa flugan i något. Slakta en fluga du har eller ta ett justerbart BH-band. Fäst det på mitten och i ovankant på flugornas vingar. Flugan är lite tyngre än vanligt så du behöver fästa den på det här sättet. Se till att du fäster den tillräckligt långt in så att button down-kragen kan komma ner bakom flugan.

8. Sådär! Nu har du en fin köttfluga. Låt den torka ytterligare och lägg sedan i kylen i en plastpåse. Bär med andakt.

Om du har tillgång till symaskin går hela processen snabbare, sy då hela flugan istället.

köttflugaOriginalet. Bild från Metro.co.uk

zp8497586rqRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Born this way: Köttfluga inför Lady Gaga

 1. Patrik
  August 30, 2012 at 09:37 (3 years ago)

  Det här är helt galet! Just instruktionen till hur man gör själv är fantastisk. Sedan är ordet inte alls det bästa, men det får skyllas på svenska språket.

 2. David A
  August 30, 2012 at 10:34 (3 years ago)

  Vet inte om jag skall applådera eller kräkas. 😉

 3. Pär
  August 30, 2012 at 16:14 (3 years ago)

  Otvivelaktigt dagens skratt. Oväntat och mkt kul 😀

 4. Johannes
  August 31, 2012 at 07:46 (3 years ago)

  Man ska inte leka med maten…