Advertise with us. Click for details.

Skillnaden mellan preppy och ivy

sweater jacket En preppy klädsel. Rutig skjorta och svart fluga med cocktailglas från Ralph Lauren, dubbelknäppt kofta från Land’s End och rosa chinos från Brooks Brothers. På fötterna ett par vita bucks från Allen Edmonds. Bilden är tagen i slutet av juni på Lydiahs mingel vid Ersta Terass.

För någon vecka sedan skrev Christian på Ivy Style ett bra inlägg om skillnaden mellan att klä sig “preppy” och “ivy”. Enligt Christian beskriver begreppen i huvudsak samma sak men reflekterar olika tidsperioder:

‘“Preppy” came to replace the “Ivy League Look” as the ascendant term for what was more or less same style; the term was also used to describe the  tastes, behaviors and values of prepdom’s chief arbiters, the upper middle  class of the East Coast. If a typical ’70s preppy  outfit — khakis, penny loafers, bright polo and bright sweater — is  more casual than a typical ’60s Ivy outfit — khakis, penny loafers, knit  tie and herringbone jacket — it’s because it was a more casual decade  for society as a whole.’

Ett citat att lägga på minnet är “…college students today are one of the worst-dressed groups in society — one notch above the homeless and one notch below the guests of amusement parks”. Läs hela artikeln här.

Vi har tidigare försökt oss på en en mer stiliserad dikotomi mellan preppy, Ivy och Trad sammanfattat i en liten tabell (se nedan). Överlag stämmer det rätt väl överens med Christians resonemang, även om Christians bloggpost har en mer socialantropologisk prägel.

Skillnader mellan trad, ivy league och preppyRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *