Advertise with us. Click for details.

Julafton i Chinatown

Duffel från Gloverall, jultröja från Rugby och button down-skjorta från Land’s End.

Chinatown är ett av få etniska distrikt som finns kvar på Manhattan – ett trettiotal gator fyllda med kinesiska skyltar, butiker och mat. På senare år har Chinatown fått sin nål på hipsterkartan genom den “hemliga” baren Apotheke. Är man, som vi var, i New York på juldagen är Chinatown också en av få platser i New York där det är öppet. Två tips för ett besök är den fantastiska dim sum-restaurangen Dim Sum Go Go och det klassiska Chinese Ice Cream Factory


Dim sum go go

Dim Sum Go Go! En bättre juldagsmiddag är svårt att tänka sig.

Chinatown har många fiskstånd.   

The Original Chinatown Ice Cream Factory.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Comments on Julafton i Chinatown

 1. Magnus
  January 8, 2012 at 22:08 (4 years ago)

  Jag gillar tröjan, synd att den bara funkar ungefär två veckor om året. Inte så lätt att få tag på om man bor i Sverige heller tyvärr.

  Personligen tyckte jag inte att Chinatown var så häftigt. Jag hade rätt höga förväntningar, men det var väldigt litet och inte så china som jag hoppats på. Kanske får ge det en ny chans i höst.

  Reply
  • Per
   January 9, 2012 at 16:12 (4 years ago)

   Tack! Finessen med tröjan är väl just att den endast funkar några veckor per år :) Rätt snålt med jultröjor i Sverige men Gant Rugger hade faktiskt en liknande modell i år.

   Även om Chinatown är ett riktigt bostadsområde (till skillnad från t ex Little Italy) så är det fortfarande rätt turistigt och det är långt ifrån “riktiga” Kina, men jag tycker historiken kring området plus maten gör det rätt värt ett besök. Sen är det väl ändå något visst med placeringen på södra Manhattan (de flesta etniska områden ligger ju numera i Bronx, Queens etc), att Chinatown inte bara lyckats behålla sin position utan även växa sig större är imponerande.

   Reply
 2. L-J
  January 9, 2012 at 17:45 (4 years ago)

  Överväger, trots att säsongen för den tröjan är över, att beställa den från Rugby tillsammans med lite annat. Får man besvära och fråga vilken storlek du har Per?

  Reply
  • Per
   January 9, 2012 at 19:10 (4 years ago)

   Kul! Jag har storlek medium på alla Rugby-tröjor.

   Reply
   • L-J
    January 11, 2012 at 16:25 (4 years ago)

    Nu blev jag osäker, visst är de mindre i storlekarna än Polo, Ralph Lauren(där jag själv använder small)? Jag har en tröja från Rugby i storlek small vilken känns något liten men är osäker på om det beror på modellen av tröja där.

    I övrigt är det mycket kul läsning kring er tripp till New York!

    Reply
    • Per
     January 11, 2012 at 16:50 (4 years ago)

     Jo, det stämmer nog att Rugby är något mindre i storleken, i alla fall vissa modeller. Men L är i princip alltid för stort för mig och S är nästan jämt för litet så jag kör M unisont på alla märken. Det funkar i stort sett jämt . Tröjor är inte som kavajer och byxor där passformen är riktigt kinkig utan det viktiga är att tröjan inte är för tajt eller för lång/kort.

     Ett fåtal butiker som t ex O’connells erbjuder tröjor i kavajstorlekar (dvs. bröstmått) från 36-50+. Då kan man verkligen få en tröja med perfekt passform :)

     Reply
 3. lars
  January 9, 2012 at 17:56 (4 years ago)

  Restaurangen ser trevlig ut men pinnfattningen verkar något o-ortodox.

  Reply
 4. Andreas
  January 10, 2012 at 11:11 (4 years ago)

  Hej!

  Följer er blogg med glädje men idag måste jag gnälla lite. Din scarf och din jultröja var ingen höjdarkombination.

  Ha det gott!

  Andreas

  Reply
 5. Danny N.
  January 10, 2012 at 22:09 (4 years ago)

  Hej!

  Underbar sida, följt den ett tag nu!

  Jag har en fråga, rätt dum egentligen tror jag, men hur bär man bäst förvara skjortor och kavajer? Uppknäppt eller igenknäppt? Eller spelar det ingen roll alls? Tänkte på när man har de hänga över säsonger?

  Tack på förhand,

  Danny

  Reply
  • David
   January 11, 2012 at 19:09 (4 years ago)

   Har precis samma fråga som Danny N.

   Tack för en bra blogg förresten!

   David

   Reply
   • Per
    January 11, 2012 at 23:17 (4 years ago)

    Intressant fråga! Det viktigaste att tänka på är att använda rätt galge: http://manligheter.se/2010/11/26/vilka-galgar-maste-jag-ha/

    När det gäller knäppningen så ska är det traditionella knepet att knäppa kavajen på samma sätt som den suttit på kroppen, dvs. överst knappen på tvåknäppta kavajer. Hurvida det gör någon egentlig skillnad vet jag inte :)

    När det gäller skjortor så är det få som har en tillräcklig garderob för att ha alla upphängda samtidigt. Själv hänger jag bara upp cirka fem åt gången. Resten ligger ihopvikta.

    Reply
    • Danny N.
     January 24, 2012 at 22:38 (4 years ago)

     Tack för svaret!

     Reply
  • M
   January 12, 2012 at 12:28 (4 years ago)

   Denna fråga tangerar en annan problematik med klädförvaring, så jag passar på att ta det här.

   Ull- och kashmirtröjor löper ju, i vissa fastigheter, risk att utsättas för ohyra i form av exempelvis mal och pälsängrar, som ju äter på kläderna vilket medför att det blir hål i dem och att de blir förstörda. Detta vill man ju till varje pris undvika.

   Finns det något sätt att skydda dem från det? Något slags fodral, liknande kostymfodral men anpassat för tröjor? Tröjor förvaras ju vikta och inte hängande, så ett fodral (som skulle kunna förvara flera tröjor samtidigt) skulle ha en “låd”-form, och kunna ha en dragkedja. Det är väl viktigt att fodralet är helt tätt så att eventuell ohyra inte kan ta sig in genom något hål eller någon springa.

   Någon som känner till något liknande?

   Reply
   • Per
    January 12, 2012 at 13:12 (4 years ago)

    Det finns faktiskt någon form av vaccumförpackning som NASA har utvecklat, hittar tyvärr inte länken nu. Ett tips är att förvara alla tröjor seprata i varsin vanlig plastpåse, lägg inte alla tröjor i en hög utan separation är a och o för att minska malrisken.

    Lägg sedan cederträkulor eller malmedel (finns att köpa för en tjuga hos de flesta kemtvättsställen) i garderoben, malmedlet funkar bra men luktar tyvärr rätt distinkt (doften känns igen från billigare hotel) så överdosera inte.

    Om en tröja får mal så se till att ta den till kemtvätten direkt, en ok skräddare kan sy igen hålen utan att det syns och sedan kemtvätta tröjan – kostar en knapp hundring totalt och räddar tröjan för många år framöver.

    Måste också passa på att varna för second hand-inköp när det gäller tröjor, det är lätt hänt att det slinker med mal särskilt om tröjan är köpt från Myrorna eller motsv. En idé kan därför vara att kemtvätta alla second hand-inköp.

    Reply
    • Per
     January 12, 2012 at 19:34 (4 years ago)

     Det funkar säkert toppen! Snyggt också, men rätt dyrt och skrymmande. :)

     Reply
     • Danny N.
      January 24, 2012 at 22:41 (4 years ago)

      Kan man bara slänga ned några cedeträkulor längst ned i garderoben? (återigen en dum fråga)

     • Per
      January 25, 2012 at 14:17 (4 years ago)

      Tja, det kan man säkert göra men det bästa är nog om kulorna ligger relativt nära tröjorna/plaggen man vill skydda. Hur som helst är det bättre att ha dem i garderoben än inte alls :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *